Rioolrenovatie in Spijkenisse

Home / Contact / Locaties / Rioolrenovatie in Spijkenisse

Het renoveren van rioleringen is ook in Spijkenisse noodzakelijk. Veel gebouwen en appartementencomplexen zijn nog voorzien van oudere rioleringen voor de standleidingen en de aansluitleidingen. Denk hierbij aan rioleringen van gietijzer, asbest-cement en lorro-x die zijn verwerkt in gebouwen van de jaren ’50 tot midden jaren ’70.

 

 

Rioolrenovatie noodzakelijk in Spijkenisse?

Het lijkt vaak pas noodzakelijk om over rioolrenovatie te gaan denken wanneer er klachten zijn over de werking van de standleidingen en aansluitleidingen. In veel gevallen zijn er een aantal lekkages nodig om met elkaar te gaan nadenken over oorzaak en gevolg. Toch zijn er vaak al verschillende signalen die kunnen wijzen op toekomstige gebreken in het rioolafvoersysteem van het complex of in het appartement. Waar leidingen zichtbaar zijn kan aan de buitenzijde al het een en ander worden geconstateerd. Ook een nauwkeurige registratie van klachten zoals verstoppingen of overige zaken geven een goede indicatie van de staat van de riolering. Uitgangspunt zo moeten zijn dat rioolrenovatie niet als correctieve, maar juist als preventieve maatregel wordt toegepast!

 

Lekkage

Wanneer de standleidingen en de aansluitingen in woningen en appartementen Spijkenisse problemen gaan vertonen is dat meestal het eerst zichtbaar doordat er lekkages optreden. Deze lekkages hoeven niet perse de locatie van het probleem aan te duiden. In sommige gevallen zijn de leidingen zwaar vervuild  en wordt er afvalwater door de verbindingen van de leiding geperst. Dit zogenaamde ‘zweten’ van een rioleringsleiding is meestal goed zichtbaar door de vervuiling aan de buitenzijde van de leidingen, meestal ter hoogte van aansluitingen of verbindingen van buisdelen.

 

 

Roestvorming

Bij de gebruikte gietijzeren leidingen in Spijkenisse is het heel goed mogelijk dat er sprake is van leidingcorrosie, oftewel roestvorming. Hierdoor wordt de leidingwand dunner en ontstaan er aan de binnenzijde van de leiding verstoppingen, omdat vuil aan de roestdelen blijft hangen. In niet alle gevallen is het nog mogelijk om deze leiding preventief te kunnen reinigen. Aangezien elke reiniging de leidingwand verder aantast komt er een moment dat er tijdens reiniging onherstelbare schade aan de rioolleiding wordt aangebracht.

 

 

Rioolrenovatie

Onder het motto ‘Voorkomen is beter dan genezen’ is het verstandig om de oude leidingen met behulp van inwendige technieken te renoveren. SprayCoat is specialist op het gebied van rioolrenovatie van standleidingen en aansluiting. In Spijkenisse zijn er verschillende teams van SprayCoat aan het werk met technisch specialisten. In veel gevallen is het heel goed mogelijk om een rioolrenovatie uit te voeren in de bestaande, reeds aangetaste leidingen.