Rioolrenovatie

Home / Rioolrenovatie

Wanneer de riolering stuk is, zijn er verschillende opties om tot herstel over te gaan. Het is allereerst belangrijk om te weten waar het riool lek is of gebreken vertoont.
Is de standleiding lek? Last van optrekkend vocht vanuit de kruipruimte? Zijn de aansluitleidingen nog in goede staat? Of is het de inpandige hemelwater afvoer? Genoeg zaken die aandacht verdienen en maar al te vaak komt het voor dat men te lang wacht om tot herstel over te gaan.

 

Technieken van Rioolrenovatie
Rioolrenovatie is een uitgebreid vakgebied. Er zijn verschillende technieken om rioleringen inwendig te kunnen vernieuwen. Grofweg vallen ze uiteen in 2 methoden. De oudste techniek van rioolrenovatie is die waarbij een zogenaamde ‘liner’ geplaatst wordt, ook wel kous-inversie techniek genoemd. Deze wordt ook door SprayCoat toegepast, voor het merendeel in horizontale leidingen. Denk hierbij aan leidingen die onder het gebouw lopen of in de fundatie zijn ondergebracht.

 


 

De SprayCoat methode ® is geheel nieuwe en speciaal ontwikkelde techniek om de standleiding en aansluitleidingen in woningen en appartementen te kunnen behandelen. In tegenstelling tot de koustechniek worden de aansluitingen op de standleiding niet dichtgezet, maar naadloos met elkaar verbonden. Het is een totaal systeem dat ook volledig aanvullend kan zijn op de al bestaande koustechniek. Het werkt met verschillende soorten van versterkte kunststof om de nieuwe leidingen te kunnen aanbrengen. Dit wordt bepaald op basis van de bestaande ondergrond en mogelijk eerdere renovaties of aanpassingen aan het afvoersysteem. Zo kan de SprayCoat methode ® worden gebruikt in standleidingen van gietijzer, asbest-cement, lood, koper, staal en kunststof of in combinaties daarvan. Innovatie van Nederlandse bodem met een simpel en eenvoudig systeem voor rioolrenovaties van standleidingen en aansluitingen.

Lees meer  

 

Dit is de oudste techniek van rioolrenovatie en is ontwikkeld voor horizontale leidingen, in eerste instantie grondleidingen. Deze methode wordt veel gebruikt in om de hoofdrioleringen in de straat te kunnen renoveren. Voordeel van deze methode is dat de gerenoveerde leiding enige mate van vervorming door gronddruk of waterdruk kan weerstaan. Daarnaast is het mogelijk om deze leiding aan te brengen met inloop van (een geringe mate van) water van buiten de leiding. Nadeel is dat alle aansluitingen in de leiding achteraf met behulp van een robotfrees op gemaakt moeten worden. Vervolgens moeten de aansluitingen daarna nog waterdicht worden gerenoveerd.

Lees meer  

 

Renoveren van de bestaande riolering
In veel gevallen is renovatie van het bestaande riool een uitstekende optie. Weinig tot geen hak- of breekwerk, sneller dan totale vernieuwing en vaak een stuk voordeliger. SprayCoat heeft de beschikking over verschillende technieken van rioolrenovatie om de meest uiteenlopende situaties. Zo kunnen wij de linertechniek toepassen (ook wel kous-inversie techniek genoemd), maar hebben wij ook onze eigen flexibele spraytechniek ontwikkeld.