Standleiding renovatie

Home / Rioolrenovatie / Standleiding renovatie

Het renoveren van de standleidingen is een belangrijk onderdeel van de activiteiten van SprayCoat. De standleidingen kunnen van verschillende materiaalsoorten zijn zoals bijvoorbeeld Gietijzer, Asbest-cement, Lorro-X, SML en kunststof (PVC of PE). In al deze soorten van standleidingen kan er sprake zijn van een noodzakelijke standleiding renovatie. SprayCoat heeft voor al deze standleidingen een passende oplossing voor standleiding renovatie. Na een renovatie van de standleidingen en in veel gevallen ook de aansluitleiding van de riolering, zijn deze weer geschikt om dagelijks gebruikt te worden en is de technische levensduur met minimaal 50 jaar verlengd!

 

Corrosie
De leidingen die zijn uitgevoerd in een staal soort zoals gietijzer, Lorro-X en SML kunnen te maken krijgen met een vorm van corrosie. Wanneer deze roestvorming duidelijk herkenbaar wordt aan de buitenzijde van de leiding is het proces al behoorlijk lang gaande, aangezien de leiding van binnen naar buiten roest. In veel gevallen is behandeling met de SprayCoat methode nog zeer goed mogelijk en kunnen wij indien noodzakelijk verschillende renovatie technieken combineren. Wel is het noodzakelijk om eerst de aanwezige aanslag van roest en vuil uit de leiding te verwijderen.

 

Aansluitingen
De aansluitingen op de standleidingen kunnen van een gelijke materiaalsoort zijn, maar dat is niet altijd het geval. Verschillende soorten van materiaal kunnen op elkaar reageren met als gevolg dat de aansluiting op dit punt het meest kwetsbaar kan zijn. Denk hierbij aan het aansluiten van koperen leidingen op een gietijzeren standleiding. Op dit aansluitpunt zullen de meeste problemen kunnen ontstaan. Het behandelen van de standleidingen met de SprayCoat methode heeft als grote voordeel dat juist op dit kritieke punt van standleiding en aansluitleiding altijd een beschermende laag wordt aangebracht. In veel gevallen zelfs vanuit de standleiding en vanuit de aansluitleiding. Hierdoor ontstaat een naadloze verbinding tussen de aansluiting en de standleiding waarbij het risico op toekomstige lekkage’s zo goed als wordt uitgesloten.